Seccions

Història

Des de feia dècades que a Onda havíem tingut certa tradició pel bàsquet, tot i què no haguera cap equip federat. Molts havien sigut els intents per tal de formar un equip per tal de competir a nivell provincial, però fins els anys 90 no es va poder dur a terme.

Així, l’11 de juliol del 1991, es firmava l’acta de constitució del “Club Baloncesto Onda” per part de Moreno i Marín entre altres, promotors del naixement del club. Començava així la història de l’esport de la cistella al nostre poble.

Durant aquells primers anys, en els que pocs recorden que l’equipatge era de color verd, ràpidament es van veure els resultats de l’afició que sempre havia existit a Onda, aconseguint campionats provincials i ascensos de categoria, tant en categoria senior com en junior. Cal recordar entre altres el campionat perfecte del Junior 1994/95 proclamant-se campions provincials invictes,  el campionat provincial del primer equip la temporada 2001/02, o l’ascens a la màxima categoria autonòmica del Junior en la 2004/05.

El punt més alt del club es va donar la temporada 2008/09, on amb 9 jugadors onders el primer equip va competir a la categoria de Nacional, perdent la categoria per un sol partit. Just eixe mateix any, començava també un gran període amb el creixement del club en quant a equips i jugadors. Des de Benjamins a Junior hi havia equips en totes les categories. La temporada 2011/12 naixia també el primer equip femení del nostre club en competició oficial, obrint també un nou camí.

En l’actualitat podem gaudir de 9 equips competint de manera oficial en el club. El primer equip s’ha consolidat en Autonòmica sent un del candidats a ascendir de categoria. Cal destacar que tots els jugadors del primer equip són naixcuts a Onda i formats al CB Onda, sent un gran exemple i una gran motivació per al xics i xiques de les categories inferiors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario